Wat is SOM-ControlSOM-Control

Als gepassioneerd koi liefhebber weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat alle onderdelen in de vijver hun werk doen. SOM-Control is een sturing die zich niet beperkt tot uw filter. Het is een management systeem voor uw hele vijver. Het systeem bestaat uit een basis die naar uw eigen wensen kan worden ingericht en/of uitgebreid. Het is zelfs mogelijk om het bedienen van andere zaken zoals tuinverlichting, tuinsproeiers en verwarming er op te koppelen. Het systeem is vrijwel onbeperkt uit te breiden.

De sturing is te bedienen vanaf een pc, laptop, tablet of smartphone. Op deze apparaten worden alle sensoren en wandcontactdozen overzichtelijk weergegeven op het dashboard. Vanuit daar kunnen alle wandcontactdozen afzonderlijk worden aangestuurd, ook zijn alle sensoren hier uit te lezen. Alle apparaten kunnen worden uitgelezen in hun eigen log, hier worden alle toestanden bewaard van de afgelopen 30 dagen.

Standaard is de sturing voorzien van een ethernet aansluiting. Dit is uit te bereiden met een verbinding via internet. Of u nu in Nederland bent of ergens anders ter wereld, via onze eigen beveiligde SSL internet verbinding is uw vijver altijd bereikbaar met de telefoon, tablet, laptop of computer. Het enige wat u nodig heeft is een internetverbinding. De sturing is tevens voorzien van een noodvoeding. Deze zorgt er voor dat bij netspanningsuitval de sturing blijft draaien. Indien de internetverbinding (router) in takt blijft wordt er een melding verstuurd. Indien nodig kunnen wij er voor zorgen dat uw router optioneel voorzien wordt van een noodstroom voorziening. Voor deze sturing hebben wij een eigen moederbord ontwikkeld. Door de modulaire opbouw kan deze makkelijk worden uitgebreid. Voor het uitbreiden is de SOM-Control uitgerust met een SOM-bus. Vrijwel al onze uitbreidingen kunnen middels deze bus op de sturing gekoppeld worden.

Voor meer informatie of vragen kunt u hier contact opnemen.

DE SOM-Control is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De Som-Control is een standaard systeem dat al voorzien is van vele mogelijkheden. Voor wie nog meer wil of speciale wensen heeft hebben we een SOM-Control Pro. Deze wordt in overleg met U, de klant, samengesteld.

Overzicht van de modellen:

Type: Aantal ingangen: Aantal uitgangen: Temperatuur sensoren:
SOM-Control Pro 6 8 1
SOM-Control 3 4 1

Neem contact op

 

Deze ontwikkeling wordt gesteund door het Europees Fonds voor Regionale
Ontwikkeling (EFRO).